Slon indický bornejský (Elephas maximus)

Na Borneu žije jeden ze čtyř poddruhů slona indického - Elephas Maximus Borneensis. Některé zdroje uvádějí, že jde o nejmenšího slona naši planety. Někde se zase můžete dočíst, že samci tohoto poddruhu dosahují stejné velikosti jako jejich pevninští… více
Na Borneu žije jeden ze čtyř poddruhů slona indického - Elephas Maximus Borneensis. Některé zdroje uvádějí, že jde o nejmenšího slona naši planety. Někde se zase můžete dočíst, že samci tohoto poddruhu dosahují stejné velikosti jako jejich pevninští příbuzní a že pouze samice jsou o poznání menší (cca 80%). My jsme se s nimi setkali právě jen během pobytu v Abai. Podle průvodce ale stádo, které jsme viděli se pohybuje podél řeky spíše kolem osady Sukau.
Počet zobrazení
1434