Pod inckými terasami v Ollantaytambu

Hned za "turistickou" městskou tržnicí vcházíme do areálu archeologického naleziště. Před námi se tyčí Cerro Bandolista, na jehož strmém jihozápadním svahu vybudovali Inkové obřadní centrum. Část kopce směrem k městu zabírají terasy Pumatallis… více

Hned za "turistickou" městskou tržnicí vcházíme do areálu archeologického naleziště. Před námi se tyčí Cerro Bandolista, na jehož strmém jihozápadním svahu vybudovali Inkové obřadní centrum. Část kopce směrem k městu zabírají terasy Pumatallis orámované na obou stranách skalními výchozy. Díky působivému charakteru těchto teras je Chrámový kopec běžně známý jako Pevnost, přestože hlavní funkce tohoto místa byly náboženské. Hlavním přístupem do obřadního centra je řada schodišť, která stoupají na vrchol terasového komplexu.

Po krátké startovní rovince pod terasami v nadmořské výšce asi 2 800 m n.m. vyrážíme na krátký, ale strmý výstup napříč terasami k ruinám Chrámu slunce. Zatímco na jižním obzoru prosvítá blankytná obloha, na severu se ukazují dešťová mračna.

 

Počet zobrazení
81