Ekvádor 2009

Přírodovědná expedice: Amazonie, Andy, Galapágy, Belavista - mlžný prales. Datum cesty: 29.10.2009 - 20.11.2009

Spolucestující: Michal, Aleš, Zdenka, Mariana, Karel, Roman, Blanka, Tomáš, Ondřejka, Jirka, Jarka, Honza, Táňa, Jarda.

Itinerář:

Amazonie: čtyřdenní pobyt v národním parku Cuyabeňo

Plavba kanoí pro řece Cuyabeňo, trek v primárním deštném pralese, ranní pozorování ptáků, návštěva indiánské vesnice, pozorování nočního života v pralese.

Andy: pětidenní cesta Andami na jih od hlavního města Ekvádoru Quita

Národní park Cotopaxi, Quilitoa - vyhaslý vulkán s kráterovým jezerem, Baňos - městečko s termálními prameny na úpatí činné sopky Tungurahua, vulkán Chimborazo, Riobamba, z Alausí projížďka turistickým vláčkem do údolí k Ďáblovu nosu

Galapágy: osmidenní plavba po jednotlivých ostrovech (v noci plavba, přes den pobyt na ostrovech)

Baltra, Santa Cruz - Darwinova stanice, Santa Fe, Espaňola, Floreana, North Seymour, Santa Cruz - Bachas, Genovesa, Bartolome, Islas Plazas

Bellavista: dvoudenní pobyt v mlžném pralese

Pěší výlet mmlžným pralesem, pozorování a fotografování kolibříků

 

Doprava:

Praha - Londýn, Londýn - Miami a zpět - letecká přeprava se společností British Airways

Miami - Quito a zpět - letecká přeprava American Airlines

Letadlem při cestě do Amazonie z Quita do městečka Coca, dále pak autobudem ke vstupu do národního parku Cuabeňo. V národním parku jsme se přemisťovali na motorových kanoích. Cesta zpět byla v opačném sledu.

Cestu po Andách a do mlžného pralesa jsme absolvovali autobsem.

Letadlem na Galapágy z Quita na ostrov Baltra a zpět. Celou dobu pobytu jsme bydleli na 22 metrů dlouhé lodi Golondrína pro určené pro 16 turistů a 7 členů posádky.

 

Organizace cesty:

Tuto naši poznávací cestu jsme absolvovali s cestovní kanceláří Albatros Travel & Expedition, která se zaměřuje především na přírodovědecké expedice. Organizaci celého zájezdu jsme zhodnotili na výbornou. Ze začátku jsme měli obavu z velké skupiny - bylo nás včetně průvodce 16. Na Galapágách se ukázalo, že má takto velká skupina výhodu v tom, že jsme obsadili celou loď a mohli jsme se pak mnohem lépe domlouvat s místním průvodcem, například na časnějším vylodění na ostrovech. Navíc všechny účastníky zajímala příroda a většina z nich měla fotografování jako svého koníčka. A tak celý pobyt v Ekvádoru i na Galapágách probíhal beze spěchu a krásnou přírodu jsme si mohli vychutnat v klidu.

Vloženo
22. 06. 2010 , kategorie: itineráře našich cest
Počet zobrazení:
2742
Klíčová slova
Sdílejte s přáteli