Tej

To červenavé pole je dozrávající obilnina tej. Obilnina velice specifická pro Etiopii. Obilnina, která nám spíš připomínala trávu. Obilnina, ze které se dělá injara, stoprocentně nejpopulárnější etiopské jídlo,… více
To červenavé pole je dozrávající obilnina tej. Obilnina velice specifická pro Etiopii. Obilnina, která nám spíš připomínala trávu. Obilnina, ze které se dělá injara, stoprocentně nejpopulárnější etiopské jídlo, které se zde jí ráno, v poledne i večer. Milli nám vysvětlil, že se zde pěstují dva druhy tej. Z jednoho se dělá světlá injara a ze druhého tmavá. Zatímco světlá ( jak se dalo předpokládat ) je pokrmem těch bohatších, tmavá je pro chudé. Viděli jsme však i injaru, která byla doslova mramorová, tj. světlá s tmavým zdobením. Zajímavé je, že stromy na poli se m.j. používají jako sušárny i přechodné sýpky. Obilí je na nich chráněno před dobytkem a možná částečně i před lidskými nenechavci. Někdy také slouží jako pozorovatelny pro děti, které z nich hlídají úrodu.
Počet zobrazení
793
Klíčová slova