Inspirace nejen od Mursiů

Předem upozorňuji, že v tomto článku jde o nadsázku a pokud byste chtěli brát tyto rady vážně, tak raději nepokračujte ve čtení.

Pokud už nemáte kam umístit další tetování nebo pokud se vám standardní piersing nezdá dost akční, mám tady několik inspiračních nápadů od jihoetiopských etnik, které vás zaručeně odliší od šedého průměru.

Pro milovníky piersingu, kteří se chtějí ještě výrazněji odlišit, doporučuji inovaci ve stylu žen z kmene Karo - a to železné hřebíčky velikosti 30 mm (otrlejší jedinci mohou zvolit i větší velikosti). Stačí kladívečko a jeden dva dobře mířené údery a už je tam. A jak krásně ční do prostoru. Samozřejmě všechno lze vylepšit a tak můžete zkusit hřebíček do nosu, do ucha, atd. atd.

0010_ETH_Clanek_Mur Hřebíček ve spodním rtu bude při líbání poněkud šimrat

Další originální výzdobou zevnějšku je skarifikace neboli zdobné zajizvování.

0190_ETH_Omo_Ham Co jizva to zabitý nepřítel !? Pravda je, že nemusíte kvůli každé jizvě zrovna někoho zabíjet, jak to údajně dělají tato etnika, ale zkuste si žiletkou prořezat na bříšku, na ruce nebo na obličeji úhlednou přímku, kruh nebo spirálu, do otevřené rány zamáčkněte trochu popela a výsledek se určitě dostaví.

0030_ETH_Clanek_Mur Přemýšlím, co mohou kvantifikovat jizvy u žen. Jizvičky se pěkně zvýrazní a vy budete zcela jiní než ta průměrná šeď. Inspirovat se můžete třeba u Nyangatomů.

0020_ETH_Clanek_Mur I obličej se může přizdobit Pokud by Vám ani toto nestačilo, pak doporučuji kolečko do spodního rtu ve stylu krásek z kmene Mursiů. Stručný postup následuje:

1. Nejprve si odříznete spodní ret. U Mursiů to většinou provádí matka, když je dívce 15 nebo 16 let, ale myslím, že u nás určitě doporučuji až v době plnoletosti.

2. Do rány se vloží dřevěná rozporka, která se postupně zvětšuje, čímž se odříznutý ret více a více vzdaluje od své původní polohy.

3. Ret se pak natahuje na kulatou destičku s ráfkem, podobně jako se nasazuje galuska na ráfek kola. Pro toho, kdo jednou opravoval nebo vyměňoval pneumatiku u kola, je to hračka.

4. Největší destičky mají v průměru až 12 cm.

5. Destička u Mursiů bývá dřevěná nebo keramická.

Názorné obrázky přikládám:

0040_ETH_Clanek_Mur Upravený spodní rtík

0050_ETH_Clanek_Mur Zasunutí kolečka je jednoduché a už i bezbolestné

0060_ETH_Clanek_Mur A už se dokonale odlišujete

 

Naše další fotografie z návštěvy Mursiů naleznete ve fotogaleriích z Etiopie.

 

Etiopie 10/2011

 

Vloženo
01. 12. 2011 , kategorie: lidé kolem nás
Počet zobrazení:
3746
Klíčová slova
Sdílejte s přáteli